پورتال خبری, تفریحی, سبک زندگی, روانشناسی, سلامت, اخبار روز

نمک طعام و مزایا و استفاده های آن در زندگی

0

بیشتر ما وقتی می شنویم مواد شیمیایی برای بدن مضر هستند، فراموش می کنیم که بیشتر وقت ها خودمان دستی دستی مواد شیمیایی روی غذای مان می ریزیم.ما در مجله اینترنتی زیگیل در مورد نمک طعام و مزایا و استفاده های آن در زندگی بیشتر توضیح خواهیم داد.

 

 

نمک طعام

 

نمک طعام

 

یک نام کلی است تازه بدون آنها هم ممکن نیست غذا به ما مزه بدهد و حاضریم بابتش پول هم بدهیم.

 

آن ماده کلرید سدیم می باشد.

 

این ماده شیمیایی به صورت بلورهای سفید مکعبی شکل یا دانه های ریز یا پودر شور مزه معمولاً از فرمول NaCl تبعیت می کند.

 

به طور متوسط مصرف روزانه ۱۰ گرم نمک طعام توصیه می شود و اگر به سلامت خودمان اهمیت می دهیم، حتماً باید این مسئله را جدی بگیریم.

 

نمک طعام ، علاوه بر این که طعم خوبی به مواد غذایی می دهد از رشد میکروارگانیسم های نامطلوب در محصول جلوگیری می کند.

 

چربی ها را در محصولاتی مثل سوسیس و کالباس امولسیفیه پخش می کند و اکتین ویبوژنی (پروتئین هایی که گوشت را محکم و زمخت می کنند) را از پروتئین جدا کرده آن را حل می کند،

 

در میوه ها و سبزی های کنسرو شده شرایط مناسبی را برای فعالیت میکروارگانیسمهای مطلوب و عمل تبخیر ایجاد می کند.

 

ضمن این که به آن طعم مناسب می دهد، بافتهای محصول را هم محفوظ نگه می دارد.

 

گاهی وقتها برای تشخیص محصولات بیش از حد رسیده در کارخانجات از آب نمک استفاده می شود.

 

(مثل کارخانجات تولید کنسرو نخود فرنگی و لوبیا سبز)

 

 

نمک طعام

نمک طعام به عنوان مؤثرترین عامل پایین آورنده فعالیت آبی (Water activity) :

 

از رشد و نمو میکروارگانیسم های مضر جلوگیری می کند و فساد مواد غذایی را به تأخیر می اندازد.

 

این طور که فشار اسمزی را در خارج از پیکره میکروارگانیسم های مضر زیاد می کند،

 

این میکروارگانیسم ها آب از دست می دهند و حالت پژمردگی برگشت ناپذیر پیدا می کنند.

 

در نتیجه یا رشدشان متوقف می شود یا از میان می روند.

 

این که نمک طعام در صنایع غذایی خالص باشد، خیلی مهم است.

 

مثلا اگر کمی کلسیم در نمک طعام داشته باشد که در کنسروسازی استفاده می شود، پوست حبوبات، گلابی، ذرت و محصولات مشابه سفت می شود،

 

به این ترتیب که پکتین موجود در پوست این محصولات با کلسیم همدست شده و ماده سفت و محکمی را تولید می کند.

 

از اینها گذشته کلرید سدیم به عنوان مهمترین ماده الکترولیت در مایع بین سلولی بدن انسان عمل می کند،

 

که حدود 0/9 درصد در پلاسما، لنف، مایع بین سلولی، عرق و مایع مغزی نخاعی وجود دارد.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

آسان دنت فورکافی رایان درمان نرم افزار مطب برفانک کافه داران خرید رپورتاژ خرید بک لینک