پورتال خبری, تفریحی, سبک زندگی, روانشناسی, سلامت, اخبار روز

شلغم بخورید و وزن خود را کم کنید

0

این مطلب از سایت زیگیل به خواص و مضرات شلغم اختصاص دارد ..با ما همراه باشید

 

 

خواص بی نظیر شلغم :

 

 

شلغم یکی از بقولات بسیار مقوی و مغذی است که به سبب دارا بودن ده درصد مواد قندی و سرشار بودن از املاح مفیدی مانند کلسیم و منیزیوم جزء مواد غذایی بسیار باارزش به حساب می آید.

 

 

شلغم یکی از پاک کننده ها و سازنده های خون بوده و چنانکه گفته شد، املاح کلسیم و منیزیوم موجود در آن موجب جلوگیری از ابتلا به بیماریهای خطرناکی مانند سرطان می شود.

 

 

این ماده حاوی ویتامینهای گروه ب و مواد معدنی مثل پتاسیم، فسفر و ید می باشد.

 

 

این ماده اثر اشتها آور، ضدعفونی کننده، تببر، خلط آور، ضد تشنج، مصادر، افزایش دهنده اسپرم، دافع سموم بادان و تنظیم کننده دستگاه ادراری را دارد.شلغم به خاطر داشتن ماده معدنی پتاسیم در فعال نمودن کلیه ها و شستشوی مجاری ادرار نقشی مفید و سودمندی دارد، در نتیجه میتواند در از بین بردن مواد زائد خون مثل اسید اوریک، اوره و کلسترول مؤثر پوستی دارد.

 

 

این ماده به علت داشتن مواد مفید موجب فعالیت باکتریهای روده شده و به دفع فضولات بدن و همچنین دفع صفرا کمک ارزشمندی می کند. خوردن این خوراکی علاوه بر این که برای مبتلایان به قند ضرری ندارد در درمان بیماری این اشخاصی نیز می تواند اثر حیاتی داشته باشد، بدین ترتیب که با خوردن ۱۰۰ گرم شلغم علاوه بر تأمین یک وعده از غذای روزانه که در حدود ۳۶ کالری انرژی تولید می کند بلکه چربی خون و قند خون را میسوزاند.

 

 

خوردن این ماده به همراه عسل برای مبتلایان به ناراحتی های طحال مفید است. برای افرادی که از زیادی وزن بیش از حد خود رنج میبرند توصیه شده است که نباید از خوردن این خوراکی سودمند غفلت نمایند و حداقل روزی یک لیوان از آب شلغم را برای این منظور نوش جان کنند. خوردن شلغم در تقویت حسی بینایی، مغز و حافظه، کلیه ها و مسوها اثربخشی است.

 

 

مصرف این ماده برای اشخاصی که به ناراحتی هایی مانند؛ گلودرد عفونی – چسبندگی پلاکت های خون – کولیت کبد – آبسه – دمل – فشارخون – آسم – یوست – موخوره – گواتر- سل – برفک – سینه پهلو – جوش های پوستی صورت – نقرس – رماتیسم و بیماریهای دستگاه تنفسی مبتلا میباشند می تواند اثر درمانی داشته باشد.

 

 

مصرف دم کرده تخم شلغم مخلوط با برگ تیول در دفع سنگ کلیه نافع است. در درمان زگیل توصیه شده است که ضماد پخته این ماده مؤثر می باشد.

 

 

در مصرف خارجی این ماده از جوشانده های غلیظ آن به صورت ضماد برای تسکین دردهای مفصلی، آبسه ها، نقرس، سرمازدگی و… مورد استفاده قرار میگیرد، ریشه شلغم که با پوست در تنور پخته شده باشد و قطعات آن پس از سرد شدن بر روی پوست بدن اثر داده شود به طوری که شیره آن بر روی پوست مالیده شود در رفع سرمازدگی مؤثر واقع میگردد.

 

 

از دانه های این ماده در حدود ۳۰ الی ۴۰ درصد روغن به دست می آید که اثر نرم کننده و ملین دارد، مصرف آن باعث پیشگیری قولنجهای کبدی و کلیوی میگردد، برای این منظور می توان یک قاشق سوپخوری تا یک لیوان کوچک آن را مصرف کرد، این روغن در التیام زخمها نیز مورد استفاده قرار میگیرد.

 

 

از شلغم برای اطفال به صورت جوشانده غلیظ مخلوط با عسل استفاده می شود.

 

 

مضرات شلغم :

 

 

شلغم خام کمی دیرهضم میباشد و همچنین زیاده روی در خوردن آن ممکن است که موجب نفخ شکم گردد.

 

 

افراط در خوردن شلغم ممکن است موجب عدم جذب ید، سوء هاضمه و افزایش سودا شود، همچنین افراد مبتلا به ناراحتیهای قلبی، صرع و تیروئید باید در خوردن شلغم احتیاط کنند، زیرا ممکن است که زیان بخشی باشد.

 

 

برای خنثی کردن زیان های احتمالی شلغم زیره و فلفل و شیرینی مفید است.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.