پورتال خبری, تفریحی, سبک زندگی, روانشناسی, سلامت, اخبار روز

مصرف میوه زرشک عطش را از بین می برد

0

در این مطلب از سایت زیگیل از خواص و مضرات زرشک برای شما صحبت می کنیم..با ما همراه باشید :

 

 

میوه زرشک کوچک و قرمزرنگ و ترش مزه می باشد. درخت این میوه در اکثر نقاط ایران می روید. علاوه بر میوه زرشک، تمام قسمتهای درخت این میوه، از نظر شیمیایی مورد تجزیه قرار گرفته و مواد مفیدی از آنها به دست آمده که مهمترین آنها بربرین است که در مصارف پزشکی و صنعتی به کار میرود.

 

 

قسمت هایی که در غذا و درمان از زرشک بهره برداری می شود عبارتند از: میوه – پوست درخت زرشک – ریشه

 

 

این میوه حاوی ویتامین ث (به خصوص در برگ آن) و مواد معدنی همچون؛ منیزیم، پتاسیم، منگنز و چند نوع اسید مفید میباشد. این میوه ضد اعتیاد، تصفیه کننده خون، دافع صفرا و کلسترل مضر خون، ضد عطش، تببر و ضد فشارخون و بی خوابی می باشد. خوردن زرشک در درمان دل درد، اسهال و زخم معده اثر مثبتی دارد.

 

 

مصرف این میوه برای اشخاصی که به ناراحتیهایی مانند: قند خون – چربی خون – سنگ کلیه – تشنگی – سیاتیک – تب – خارش پوستی،خونریزی غیرعادی رحم – ناراحتی معده – اختلالات دستگاه گردش خون – گلودرد عفونی – بواسیر – سنگ کیسه صفرا – فشارخون – سرطان روور داد ۵ – استفراغ – یرقان – اسید اوریک – نقرسی – ورم پروستات و روده مبتلا می باشند، میتواند اثربخشی باشد.

 

 

برگ این میوه دارای مقدار زیادی ویتامین ث می باشد و به همین دلیل مداوا کننده رقت خون میباشد. برای خانم هایی که دچار اختلال های رحمی هستند و یا این که در اوایل دوره یائسگی و یا در حال نزدیک شدن به این دوره از عمر خود می باشند توصیه شده است که از آب زرشک و یا جوشانده ریشه آن استفاده نمایند.

 

 

از این میوه در معالجه تنگی نفس، کم اشتهایی، افسردگی و دفع سموم بدن به کار برده می شود، در این موارد اب زرشک را به مقدار مساوی با اب سیب مخلوط نموده و برابر نصف انها ابلیمو اضافه کرده و مقداری شکر افزوده و سپس به قوام می آورند و بعد از این شربت
در درمان ناراحتیهای مذکور استفاده می کنند

 

 

در پزشکی بیشتر از دانه زرشک استفاده می کنند که سرد و خشک است. از این میوه می توان به عنوان دم کرده، ترشی مزه استفاده نمود. زرشک از ریخته شدن سموم یا مواد غیرطبیعی به اعضاء بدن جلوگیری می کند و به عبارت دیگر، این میوه، نقش خنثی کننده سموم را برعهده دارد.

 

 

جویدن برگاین میوه، لثه دندان را محکم نموده و از خون ریزی لثه جلوگیری می کند. از آب زرشک برای رنگ کردن پارچه های پنبه ای و ابریشمی استفاده می کنند.

 

 

شربت زرشک برای رفع بیاشتهایی، درمان استفراغ، خفقان، رفع سموم کشنده و گزیدن حشرات مفید است و مربای زرشک در معالجه نارسایی های کبد، کلیه و سوء هاضمه مفید است و شربت زرشک برای رفع اسهال، پیچش شکم، ضعف قلب و درمان غش مؤثر است و اگر آب زرشک را به صورت جوشیده تهیه کنند ویتامین (ث) آن از بین نمی رود و مفیدتر خواهد بود.

 

 

مقدار ۳۰ گرم برگ خشک این میوه را در نیم لیتر اب سرد بریزید و ظرف آن را روی آتش بگذارید تا به مدت یک دقیقه بجوشد بعد آن را صاف کنید و با عسل شیرین سازید و همه روزه سه مرحله و هر مرحله یک فنجان در فاصله غذاها میل کنید برای درمان اسهال مزمن خیلی مؤثر است.

 

 

آب زرشک به خاطر خنک بودن در فرو نشاندن حرارت کبد و معده و همچنین دفع صفرا و تسکین عطش بسیار نافع میباشد و برای معالجه انسداد و ضعف کبد، اسهال و استسقاء توصیه شده است که از اب زرشک استفاده نمایید.

 

 

آب این میوه مخلوط با افسنطین در درمان سختی ادرار و معالجه بزرگی کبد و به همراه زعفران در تقویت دستگاه هاضمه مؤثر بوده و اثر درمانی ظاهر می کند.

 

 

در موارد مسمومیت شدید، استفراغ و زیادی صفرا می توانید از جوشانده ریشه زرشک مخلوط با شکر استفاده نمایید تا اثر حیات بخش آن را مشاهده کنید، ضمناً در ریشه این درخت ترکیباتی به نام بربرین وجود دارد که در رفع ترک اعتیاد (به خصوص تریاک) و تب نافع بوده و تاثیر مسهلی (به خصوصی در دفع صفرا) دارد.

 

 

مضرات زرشک :

 

مصرف ریشه این میوه برای خانم های باردار مضر می باشد. افراط در خوردن این میوه موجب نفخ معده شده و ایجاد یبوست می کند و خنثی کننده انشکر و شیرینی و گل میخک میباشد.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.