پورتال خبری, تفریحی, سبک زندگی, روانشناسی, سلامت, اخبار روز

خانواده ویتامین ب عامل حیات انسان است

0

در این بخش از سایت زیگیل برای شما از انواع ویتامین ب و خانواده ویتامین ب صحبت می کنیم..با ما همراه باشید :

 

 

 

آشنایی با خانواده ویتامین ب :

 

 

ویتامین ب ۱(تیامین)؛ ویتامین ۱ B یا تیامین، برای شکستن کربوهیدراتهای بدن لازم و ضروری است. انرژی آزادشده از سوخت و ساز کربوهیدراتها صرف فعالیت های تنفسی و حرکتی بدن می شود. در بافتهای گیاهی و حیوانی، مخصوصاً در قشر رویی دانه برنج، برگهای سبز، دانه غلات، مخمر آبجو، شیر سویا، جگر، تخم مرغ، شیر، جوانه ها، ریشه و غده های زیرزمینی گیاهان و غیره یافت می شود.

 

 

ویتامین ب ۱ عامل اساسی در متابولیسم مواد ئیدروکربنه است و به سلامت روانی شخص کمک می کند. مقدار طبیعی احتیاج روزانه انسان ۳-۱ میلی گرم است.

 

 

ویتامین ب ۲ (ریبوفلاوین)؛ ویتامین B۲ باعث آزادسازی انرژی از کربوهیدرات ها، پروتئین و چربی می شود. ویتامین ب ۲ برای تکثیر، رشد و ترمیم پوست، مو، ناخن و مفاصل ضروری است. همچنین برای سیستم ایمنی که بدن را در مقابل بروز بیماریها حفاظت می کند، لازم و ضروری است.

 

 

ویتامین ب ۲ ،در پیشگیری از سردرد میگرنی مؤثر است. کمبود این ویتامین میتواند باعث آب مروارید شود. این ویتامین در شیر، جوانه گندم، نخود، عدس، بادام، قارچ، سویا، اسفناج، تخم مرغ، مالت جو، غلات، سبوس گندم، گوشت، جگر، مخمر آبجو، دل و قلوه و غیره یافت می شود.

 

 

میزان احتیاج روزانه به این ویتامین ب ۲ حدودا ۲-۳ میلیگرم می باشد.

 

 

ویتامین ب ۳ (نیاسین)؛ ویتامین ب ۳ یا نیاسین از خانواده ویتامین B است. این ویتامین محلول در آب است و این بدان معنی است که در بدن ذخیره نمی شود و برای برطرف کردن نیازهای بدن به طور مرتب و روزانه باید مصرف شود. بدن انسان برای تبدیل کربوهیدرات به انرژی، نیاز به این ویتامین دارد.

 

 

بدون ویتامین ب ۳ سیستم بدن ما متوقف خواهد شد. این ویتامین باعث شکستن چربی و کلسترول هم می شود. بدن فرد این ویتامین را از پروتئین به دست می آورد. بهترین منابع این ویتامین؛ گوشت بدون چربی، مرغ، ماهی، تخم مرغ، لوبیای خشک پخته شده و نخود، کبد، شیر کم چربی، پنیر، سویا، آجیل می باشند.

 

 

منابع دیگری مانند مخمر آبجو، سبوس گندم، حبوبات، غلات، قارچ و سبزیجات تازه هم ویتامین ب ۳ را دارند. البته باید توجه داشت این ویتامین در اثر پختن از بین میرود. بنابراین تا حد امکان از جوشاندن، پختن و فریز کردن سبزیجات بپرهیزید.

 

 

ویتامین ب ۵ (اسید پانتوتنیک)؛ همه سلولهای بدن نیاز به ویتامین ۵ B دارند. این ماده در بدن برای تبدیل غذا به انرژی لازم است. ویتامین ب ۵ ؛ ویتامین ضد استرس هم خوانده می شود. زیرا عملکرد غده آدرنال یا فوق کلیه را تقویت کرده و بهبود می بخشد. این ویتامین برای عمل عضلات و اعصاب ضروری است و برای حفظ سلامتی سیستم ایمنی بدن، لازم و حیاتی می باشد.

 

 

بهترین منابع ویتامین ب ۵ شامل: نان، غلات، حبوبات، مخمر آبجو، قارچ، لوبیای خشک و نخود، آجیل (خصوصاً فندق و گردو)، بادام زمینی، گل کلم، سیب زمینی، پرتقال، موز، شیر، پنیر، تخممرغ، ماهی، مرغ، کبد می باشد.

 

 

ویتامین ب ۶ (پیریدوکسین)؛ این ویتامین از مخمرها، جکر، ماهی، دانه غلات و غیره استخراج شده است. ویتامین ۶ B نقش مهمی در متابولیسم مواد پروتئینی، سنتز اسیدهای چرب از پروتئینها، ساختن گلبول قرمز و تغذیه سلولهای پوست بعهده دارد.

 

 

کمبود ویتامین ب ۶ باعث کم خونی، تحریکپذیری، افسردگی، گیجی و ضایعات پوستی میکردد. ویتامین ب ۶ در مخمر آبجو، دانه گندم و برنج، ذرت، جو، جودوسر، جوانه گندم، آرد گندم، کلم، سیب زمینی، نخود سبز، لوبیای سبز، اسفناج، پرتقال، گلابی، موز، جگر و کلیه کوسفند و گوساله، ماهیچه گوسفند و گاو و گوساله، گوشت مرغ، ماهی، زرده تخم مرغ، شیر مادر و شیر گاو وجود دارد.

 

 

این ویتامین در غذاهای فریز شده از بین میرود. افرادی که مصرف کوشت قرمز خود را بدون افزایش مصرف سبزیجات کاهش دهند، ممکن است دچار کمبود ویتامین B۶ شوند.

 

 

ویتامین ب ۱۲ (کوبالامین)؛ ویتامین B۱۲ یا کوبالامین برای کمک به رشد و عملکرد طبیعی سلولهای بدن مورد نیاز است. این ویتامین برای سلامت مغز استخوان و ساخت سلولهای خونی و سیستم عصبی مهم و ضروری است. یکی از ترکیبات کبالت داری است که توسط میکربهای رودهای ساخته میشود ولی از آن راه قابل جذب نیست.

 

 

این ویتامین در سبزیهای تازه، مخمرها، بعضی از جلبکها، جوانه گندم، مالت ، برنج، ماهی، تخم مرغ، شیر، جگر و قلوه حیوانات یافت میشود. افرادی که رژیم غذایی شان شامل گوشت، شیر و دیگر فرآوردههای لبنی است، میزان نیاز روزانه آنها برطرف شده، نیازی به مصرف مکمل ویتامینی ندارند.

 

 

اما رژیم های غذایی گیاهی و یا گیاهخواران که فرآورده های پروتئین حیوانی مصرف نمیکنند باید مکملهای ویتامینی را مصرف نمایند. کمبود ویتامین B۱۲، خصوصاً در سالمندان سبب خستگی، ناراحتی اعصاب، افسردگی و اختلال حواس می شود.

 

 

ویتامین B۹؛ اسیدفولیک یا فولات هم خوانده میشود. برای بسیاری از اعمال بدن از جمله سلامتی سیستم عصبی، خون و سلول ها حیاتی و اساسی است. این ویتامین، بدن را در مقابل بیماریهای قلبی، نقص های مادرزادی، پوکی استخوان و سرطانهای مشخصی حفظ میکند.

 

 

در قارچ، اسفناج، و مخمرها، برگ سبزیهای تازه، مواد چربی، جگر حیوانات، جوانه غلات مارچوبه، سیب زمینی، گندم، عدس، لوبیا قرمز، بادام زمینی و غیره یافت می شود.

 

 

اسید فولیک در گروه ویتامین B قرار دارد و در افراد سالم به سهولت از راه مخاطها جذب می شود.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.