پورتال خبری, تفریحی, سبک زندگی, روانشناسی, سلامت, اخبار روز

بررسی ارتباط مستقیم کهیر و افزودنی ها

0

در این مطلب از سایت زیگیل در مورد ارتباط کهیر و افزودنی ها صحبت می کنیم ..با ما همراه باشید :

 

 

ارتباط کهیر و افزودنی ها چیست :

برخی از بیماران دچار کهیری می شوند که نمی توانند آن را به غذای خاصی نسبت دهند. بسیاری از افراد براثر واکنش به افزودنی های غذایی دچار کهیر می شوند.یعنی کهیر و افزودنی ها ارتباط مستقیمی دارند

 

برای درمان کهیر باید این افزودنیها را بشناسید ،در اینجا برخی از افزودنیهای رایجی را که ممکن است در افراد حساس ایجاد کهیر کند، نام می بریم تا کهیر و افزودنی ها را با هم بررسی کنیم :

 

در بحث ارتباط کهیر و افزودنی ها رنگهای غذایی اولین جایگاه را دارند : تارترازین (رنگ زرد، شمارهٔ ۵ FD&C) نوعی رنگ غذایی است که مدتهاست به عنوان عاملی ایجاد کهیر (به ویژه در کودکان) شناخته شده است. این رنگ تقریباً به هر غذای بسته بندی شده ای،و همین طور به برخی از داروها اضافه که در بحث کهیر و افزودنی ها به چشم می خورد

 

می شود افرادی که به آسپیرین حساس اند، مستعل حساسیت به تارترازین نیز هستند. غذاهایی که معمولا حاوی تارترازین هستند عبارت اند از بستنی، مارگارین، مخلو طهای کیک، میخک، مربا ژله، غذاهای تنوری بجز نان ساده، آبنبات، آدامس، هاتداگ، خمیر دندان، اسانس نعناع، قرصهای مکیدنی، دهان شویه ها و گوشتهای خوراکی شامل سالامی و کالباس

 

نوشیدنیهای زیر نیز معمولاً حاوی تارترازین هستند: شراب و شراب تراشیده و نوشیدنیهای مشابه، سودا و نوشیدنیهای سودایی نوشیدنیهای الکلی، انواع چای، نوشیدنیهای رژیمی

 

مکملهای غذایی شامل اسانسهای موجود در پودینگ، مخلوطهای کیک، بستنی، ادامس و نوشیدنیهای غیرالکلی، گاهی و انیل، دارچین، منتول و شیرین کنندهٔ مصنوعی آسپارتام نیز ممکن است ایجاد کهیر کنند.

 

سالیسیلاتها: که در آسپیرین و برخی داروهای بدون نسخه وجود دارند، به طور طبیعی در مواد موجود در غذاها نیز یافت می شوند.

 

بسیاری اوقات سالیسیلاتها در افرادی که به تارترازین حساس هستند، باعث واکنش می شوند (پاراگرافهای بالا)، غذاهای حاوی سالیسیلات شامل بادام، سیب، هویج، تمشک، گیلاس، خیار و خیارشور، کشمش بی دانه، انگور یا کشمش، پرتقال، هلو، آلو، آلو خشک، تمشک، توتفرنگی و گوجه فرنگی است.

 

در بحث کهیر و افزودنی ها مواد نگهدارندهٔ غذایی نیز مهم است: گاهی اسید بنزوئیک و بنزواتها که شایعترین مواد نگهدارنده ای هستند که در صنایع غذایی به کار می روند باعث بروز کهیر می شوند. BHT و BHA نیز ممکن است حساسیت زا باشند. سولفیتها که به بسیاری از غذاهای فراوری شده اضافه می شوند نیز ممکن است باعث ایجاد کهیر شوند.

 

سولفیتها و بنزواتها به فراوانی در ماهی و میگو به کار میروند تا آنها را تازه نگاه دارند، به همین دلیل بسیاری پس از مصرف این غذاها دچار کهیر می شوند.

 

امولسیون کننده ها و مواد ثابت کننده: این مواد در غذاهای فراوری شده به کار می روند تا مواد جامد از چربی جدا شوند. پلی سوربات موجود در بستنی و صمغ سبزی موجود در سایر غذاها شامل اقاقیا، صمغ عربی، کتیرا، به دانه و اشنهٔ ایرلند نیز ممکن است حساسیتزا باشند.

 

در صورتی که خانمی هستید که سابقهٔ عفونتهای مکرر مخمری مهبل و کهیر مزمن دارید، ممکن است کاندیداآلبیکنس علت آن باشد.

 

برای از بین بردن عوارض مواد حساسیت زایی که باعث کهیر می شوند، تنها راه ، حذف مادهٔ حساسیت زاست. کافی است به علت احتمالی آن پی ببرید

Leave A Reply

Your email address will not be published.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.