پورتال خبری, تفریحی, سبک زندگی, روانشناسی, سلامت, اخبار روز

معرفی دانه های مزاحم به اسم کهیر

0

خیلی از ما ها در طول زندگی در اثر خوردن ماده ی غذایی یا لمس موجودی دچار کهیر شده ایم..در این مطلب از سایت زیگیل از علت ایجاد کهیر برای شما صحبت میکنیم :

 

 

کھیر چیست :

کهیر یکی از شایعترین انواع حساسیت (آلرژی)های پوستی است. کهیر معمولا به صورت یک یا بیش از یک لکهٔ قرمز کمرنگ به نام ویل بروز میکند. این ضایعات لبه های کاملاً مشخصی دارند و با خارش همراه هستند. گاهی این لکه ها به هم می پیوندند و لکههای بزرگتری را تشکیل میدهند.

 

کهیر معمولاً ناراحت کننده است و حتی گاهی تحمل آنها بسیار دشوار می شود. اما معمولاً بیضرر هستند و اغلب ظرف چند ساعت برطرف میشوند. این ضایعه فقط موقعی مستلزم مداخلهٔ سریع و جدی است که بافت اطراف حنجره متورم شود و راه تنفس را مسدود کند.

 

هرچند کهیر معمولی کشنده نیست، ممکن است مخل آسایش باشد و هنگامی که مرتب رخ دهد باید علت بروز آن را بررسی کرد. این عارضه علل مختلفی دارد. شایعترین آنها در بزرگسالان داروها یا غذاهاست در حالی که در کودکان اغلب این ضایعات در واکنش به غذاها یا افزودنیهای غذایی یا عفونتها رخ میدهند.

 

برخی افراد به علت قرار گرفتن در معرض سرما، نور خورشید، حرارت یا حتی آب دچار این عارضه میشوند. داروها، به ویژه اسپیرین و پنیسیلین از علل شایع ایجاد این دانه ها هستند.

 

اغلب افرادی که به آسپیرین حساسیت دارند. بلافاصله پس از خوردن آن واکنش نشان میدهند. این مطلب در مورد پنیسیلین نیز صادق است، با این تفاوت که گاهی افراد نمیدانند که منبع پنیسیلین، داروخانه نیست، بلکه میز شام است! پنیسیلین بسیار ناچیز موجود در شیر، نوشیدنیهای غیرالکلی و غذاهای منجمد به عنوان عامل این دانه ها، به ویژه در افراد حساس، شناخته شده است.

 

بدیهی است در صورتی که پس از مصرف پنیسیلین یا هر داروی دیگری دچار این دانه ها می شوید، باید پزشک خود را از این مسئله مطلع سازید. اگر مکرراً به کهیر دچار می شوید ولی نمی توانید علت ان را پیدا کنید، به ویژه در صورتی که نسبت به پنیسیلین حساسیت دارید، باید غذاهای مصرفی به خصوص محصولات لبنی را به عنوان منبع احتمالی آن درنظر بگیرید

 

به تجربه دریافته ام کسانی که مرتباً دچار کهیر می شوند، بر اثر عوامل پنهان غذایی یا افزودنیهای خوراکی دچار کهیر شده اند. شیر، محصولات سویا و محصولات مخمر از علل اصلی کهیر هستند.

 

اغلب اوقات پیدا کردن غذایی که باعث این عارضه شده است آسان است، زیرا کهیر چند دقیقه پس از مصرف غذا ظاهر می شود. صدف، توت فرنگی، ماهی، انواع لوبیا و میوههای مغزدار (نظیر گردو و فندق) از غذاهای حساسیتزای شایع هستند. مسلما در صورتی که یکی از این غذاها در شما باعث ایجاد کهیر شود، باید از مصرف آن خودداری کنید

 

گاهی افراد ناگهان به غذایی که قبلاً بدون بروز مشکلی مصرف می کردند واکنش نشان میدهند. بیمار بسیار نگرانی بود که در حدود چهل سال سن داشت و با خوردن خرچنگ دچار کهیر شده بود، در حالی که درگذشته اغلب بدون هیچ گونه ناراحتی از خوردن این غذا لذت میبرد. او به دنبال دارویی می گشت که وی را قادر سازد تا دوباره به سراغ غذای مورد علاقه اش برود و اما او باید این غذا را برای همیشه به کنار بگذارد

Leave A Reply

Your email address will not be published.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.