پورتال خبری, تفریحی, سبک زندگی, روانشناسی, سلامت, اخبار روز

تحریک پذیری روده ای چیست و روش درمان آن

0

تحریک پذیری روده ای بیماری مزمن طولانی مدتی است که با درد و ناراحتی شکمی، تغییر در عادات روده ای و ورم شکم مشخص می گردد. عارضهٔ فوق بین ده تا بیست درصد از مردم بسیار معمول است و زندگی ایشان را به شدت تحت تأثیر قرار می دهد، هر چند غالباً به خودی خود تهدیدکنندهٔ سلامت نیست. علایم بیماری شامل بیرون روی (اسهال) یا یبوست دوره ای، حالت ضروری برای اجابت مزاج، دفاع بلغمی و دلدرد است. همچنین موجب پشت درد، ضعف، درد زانو و عضلات نیز میگردد. تشخیص بیماری معمولاً همچون کولونوسکوپی هم انجام داد.

 

 

آگاهی علمی در خصوص تحریک پذیری روده ای :

 

 

به گزارش سایت زیگیل هیچ دلیل مشخصی برای تحریک پذیری روده ای نیست و فقط رشته علایمی است که نشان می دهد رودهٔ بزرگ کارکرد درستی ندارد. بر اساس شواهد موجود شاید دردهای پیدرپی یا قوی تر ماهیچه های جدارهٔ روده ها موجب بیماری می شوند، اما دلایل آن نیز نامعلوم است. در بعضی افراد تنش عصبی و مصرف داروهایی نظیر داروهای ضدافسردگی و آنتیبیوتیک ها و رژیم غذایی ممکن است ریشهٔ مشکل باشند، ولی در سایر موارد هیچ علت روشنی وجود ندارد. در اغلب اوقات تغییر عادت غذایی بیماری را کاهش و تسکین می دهد و حتی از بین میبرد.

 
احتمال دارد در طول حمله ها، ملین های سبک، داروهای ضد گرفتگی عضلانی، ضداسهال و رژیم غذایی فودمپ برای بسیاری از مبتلایان موفقیتهای چشمگیری داشته است. اصطلاح فوق برای توصیف مجموعه ای از کربوهیدراتها به کار میرود که در بسیاری از مواد غذایی یافت میشوند. نظریهٔ آن چنین است که مصرف خوراکی های دارای مقادیر بالای کربوهیدرات منجر به افزایش میزان مایع و گاز در بدن، تورم و علایمی نظیر درد، باد و ورم میگردد. به طور کلی خوراکی هایی که فروکتوز  (قند میوه) و لاکتوز (قند شیر) زیادی دارند، جزو این گروه محسوب می شوند و چاودار و گندم به مقدار زیاد نیز چنین هستند.

 
از جمله خوراکی های دیگر این گروه عبارتند از  انواع سیب، زردآلو، گیلاس، انبه، گلابی، شلیل، هلو، آلو سیاه، هندوانه و میوه های کنسروی، خشک شده و آب میوه ها. انواع دسرهای تهیه شده از شیر و تخم مرغ، بستنی و همه نوع شیر، مارگارین، پنیر و ماست میوه ها و همینطور لوبیا پخته، نخود، عدس، لوبیا قرمز، شیرهٔ ذرت، آرتیشو، مارچوبه، آواکادو، چغندر، بروکلی، کلم بروکسل، کلم، گل کلم، سیر، رازیانه، تره فرنگی، قارچ، بامیه، پیاز، موسیر و همچنین انواع نخود سبز حاوی مقادیر زیادی از انواع کربوهیدرات هستند. خوراکیهای حاوی مقادیر کم انواع کربوهیدرات ها شامل موز، بلوبری (توت آبی)، انگور، خربزهٔ قندک، کیوی، انواع مرکبات، تمشک، توت فرنگی، شیرهٔ افرا، کره، پنیر سفت، شیر و بستنی بدون لاکتوز، شیرهٔ برنج، انواع بستنی یخی، هویج، کرفس، ذرت، بادمجان، لوبیا سبز، کاهو، زردک، گوجهفرنگی، پیازچه و فراوردههای بدون گلوتن است. رژیم غذایی بر مبنای خوراکی های حاوی کربوهیدرات و قند پایین تفاوت زیادی در علایم بیماری ایجاد می کند. مصرف خوراکیهایی که مقادیر بیشتر کربوهیدرات دارند کاملا پذیرفتنی است به شرط انکه با اعتدال و تک تک و نه با سایر انواع خورده شوند.

 

 

خوردنیهای مفید تحریک پذیری روده ای :

 

 

نوشیدنیهای پروبیوتیک و ماست تازه علایم تحریک پذیری روده ای را با بهتر نمودن سلامت روده ها برطرف میکنند. ماهی روغنی و تخم کتان (برزک) سرشار از روغن های آمگا ۳ هستند و هر نوع التهاب  موجودی را تسکین میدهند. هنگام بیرون روی و در حالت اسهال غذاهایی را برگزینید که حاوی فیبر کم باشند و چنانچه دچار یبوست هستید، خوراکیهای با فیبر بیشتر مصرف نمایید. بیشتر از خوراکیهای گروه فودمپ استفاده کنید. بنابر شواهدی سوسن عنبر علایم را بهبود میبخشد.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.