نا امنی در اینترنت اشیاء موج میزند
به گزارش واحد امنیت زیگیل؛ موسسه امنیت سایبری پونمون (Ponemon)، در تحقیق جدیدی که با عنوان (مطالعات امنیتی موبایل و نرمافزارهای اینترنت اشیاء در سال ۲۰۱۷) انجام داده، تأکید کرده است شرکتهای بسیاری در سراسر جهان وجود دارند که در زمینه اینترنت اشیاء و مقابله با آسیبپذیریهای این عرصه، آمادگیهای لازم را ندارند و این موضوع، میتواند زمینهساز بروز حملات سایبری بسیار مخربتر، از آن چیزی که در آمریکا اتفاق افتاد باشد.
بر اساس نتایج بهدستآمده، ۸۴ درصد از کسانی که در نظرسنجی پونمون شرکت کردهاند، از وجود بدافزارهای موبایلی ابراز نگرانی کردهاند. ۶۶ درصد از شرکتکنندگان نیز نرمافزارهای تولید شده برای اینترنت اشیاء را نا امن دانسته و معتقدند که این نرمافزارها، با مخاطرات امنیتی بسیاری مواجه هستند. شرکتکنندگان در نظرسنجی این شرکت امنیتی، معتقدند که نرمافزارهای کنونی اینترنت اشیاء، مخاطرات امنیتی را افزایش میدهند.
یکی از کارشناسان امنیتی دراینباره معتقد است نکته متعجب کننده ماجرا اینجاست که حجم گستردهای از قربانیان حملات سایبری، به این موضوع واقف هستند که مورد تهاجم هکرها قرارگرفتهاند اما با وجود این، هیچ اقدام مؤثری در زمینه دفاع از خود در برابر حملات هکری و هجوم هکرها انجام نمیدهند.
البته کارشناسان، دلایل متعددی را متوجه این بحران میدانند. کمبود اطلاعرسانی بهموقع، کمبود بودجه و بسیاری از عوامل دیگری در این زمینه وجود دارند که توسعهدهندگان نرمافزاری را با مشکلات متعددی در زمینه امن سازی در سالهای اخیر مواجه ساخته است.
در اظهارنظر یکی از این کارشناسان دراینباره آمده است: «اینترنت اشیاء، امروزه یک ابزار بسیار جدید است و از آنجا که هنوز عملیات هکری گستردهای در این زمینه رخ نداده، توجیه طرحهای امنیتی برای کارشناسان، با دشواریهای بسیاری همراه است.»
ناشناخته بودن و تازه بودن حفرههای امنیتی در زمینه اینترنت اشیاء، شاید اصلیترین دلیل این رخداد باشد و بسیاری معتقدند هنوز عده زیادی، از تأثیرات حملات سایبری بر روی چنین ابزارهایی مطلع نیستند. همین بیاطلاعی، در صورتی که مورد توجه قرار نگیرد، سبب بروز خسارتهای گسترده در آینده نزدیک خواهد شد.