امنیت سایبری و اهمیت آن برای کاربران
یکی از مسائلی که در تمامی مراحل زندگی حائز اهمیت است بدون شک امنیت میباشد، وجود امنیت موجب راحتی خیال و آرامش فکری خاصی در افراد یک جامعه خواهد شد که البته به سادگی هم فراهم نمیشود و باید برای ایجاد آن زحمتهای فراوانی کشید. مسئله امنیت تنها به زمان کنونی مربوط نبوده و در گذشته هم ناامنیهایی وجود داشته و مردم برای رفع آن تلاشهای زیادی میکردند. با گذشت زمان و ایجاد تغییرات در زندگی و جامعه مسئله امنیت نیز دستخوش تغییراتی شده است، در حقیقت هم اکنون لازم است این مهم در موارد زیادی ایجاد شود. در این مقاله قصد داریم به بررسی فضاهای مجازی و همچنین امنیت سایبری بپردازیم.
بررسی موضوع مهم و ویژه امنیت سایبری
فضاهای مجازی یکی از بهترین مکانها برای حضور مجرمان سایبری به حساب آمده و حقیقتا با گستردگی آن و نبود امکانات کافی جهت مدیریت لازم، حضور این دسته از افراد بدون کوچکترین مشکلی قابلیت انجام داشته و حتی میتوانند خسارات جبرانناپذیری را نیز ایجاد نمایند.
برنامههای بسیار زیادی در زمینه ارتباطات اجتماعی شکل گرفتهاند و هر کدام نیز موفق به جلب نظر عدهای خاص شدهاند، به عنوان مثال برنامه اینستاگرام را در نظر داشته باشید که موفق شده بیش از 800 میلیون کاربر فعال ماهانه به دست آورد، از این تعداد 500 میلیون دارای فعالیتهای روزانه هستند و برای اینکه بخواهند رشد خود را حفظ نمایند باید به موضوع ایجاد امنیت توجه ویژهای داشته باشند، فضاهایی از این قبیل مکانی مناسب برای مجرمان سایبری به حساب میآید، بنابراین یک امنیت سایبری مناسب را نیز میطلبد.
برگزاری جلساتی در سطح جهان برای ایجاد امنیت
چندی پیش در سطح جهانی نشستهایی با مدیران ارشد فیسبوک و شبکههای اجتماعی پر مخاطب دیگر برگزار شد، آنها تصمیم گرفتند در زمینه ایجاد امنیت سایبری و مقابله با تبلیغ خشونت فعالیتهای گستردهای را انجام دهند. در یک اقدام عملی فیسبوک در حدود 2000 کارمند استخدام و تنها وظیفه آنها را نیز پیدا کردن صفحات ترویجکننده خشونت تعیین کرد. البته اینطور که پیداست تلاشهایی از این قبیل شاید تا حدودی موثر باشند اما به صورت کامل نمیتوانند مانع فعالیت مجرمان سایبری شوند و به دنبال آن امنیت سایبری کامل را ایجاد نمایند، بر اساس نظریات متخصصان در آینده قطعا سیستمهایی ایجاد شده که به صورت کاملا دقیق به افراد در شناسایی مجرمان سایبری کمک میکنند.
فراهم نکردن امنیت یعنی خسارتهای غیرقابل جبران
تمامی شبکههای اجتماعی فعال در سراسر جهان به خوبی میدانند اگر نتوانند امنیت را برای کاربرانشان تامین نمایند قطعا به آخر کار خود نزدیک خواهند شد، هر ساله شرکتهای بزرگ هزینههای هنگفتی را به این مسئله اختصاص داده و برخی نیز توانستند موفقیتهایی را به دست آورند. همراهان مجله اینترنتی زیگیل چندی پیش خبری از شرکت گوگل منتشر شد که بسیار قابل تامل بود، غول تکنولوژی جهان برای حفظ و همچنین ارتقای وضعیت امنیتی خود هزینههای کلانی میکند، بر اساس آمارهای منتشر شده این شرکت تنها در سال 2017 مبلغ 3 میلیون دلار پاداش به کارمندان بخش امنیتی خود اهدا کرد. همگان به خوبی مطلع هستید که شرکت گوگل یکی از بزرگان در زمینه توسعه فناوری به حساب میآید و توجه ویژه آن به مسئله امنیت برای بسیاری از شرکتهای فعال در این حوزه کاری، چراغ راه به حساب خواهد آمد.
بررسی سطح امنیتی Gmail
شرکت گوگل ارائهدهنده سرویس Gmail بوده و توانسته از Yahoo با آن همه سال سابقه فاصله زیادی بگیرد، شرکت Yahoo چندی پیش هدف حملات سایبری قرار گرفت و از آنجایی که لایههای امنیتی آن توان مقابله نداشتند، اطلاعات چند هزار کاربر به یغما رفت. شرکت Yahoo پس از این اتفاق تمام سعی و تلاش خود را به کار گرفته و با استخدام متخصصین فعال و خبره قصد دارد بتواند جایگاه اصلی خود را به دست آورد اما رقیب آن یعنی Gmail توانایی بالایی در زمینه مقابله با چنین حملاتی را داشته و توانسته موفقیتهای زیادی را نیز به دست آورد. بخش بزرگی از امنیت سایبری بر عهده شرکتهای ارائهدهنده سرویسهای گوناگون بوده و بخش دیگر آن نیز بر عهده کاربران خواهد بود، این افراد باید اطلاعات لازم امنیتی خواسته شده را تکمیل کرده و از انتخاب رمزهای ساده اجتناب کنند. چندی پیش شرکت گوگل در خبری مدعی شد که تنها 10 درصد از کاربران Gmail سطوح امنیتی خود را تکمیل کردهاند و همین امر موجب شده تا سختی کار ما بسیار زیاد شود.
تلاش گوگل برای امنیت دائم در شبکههای اجتماعی
همانطور که مطلع هستید شرکت گوگل شبکههای اجتماعی دیگری نیز دارد که یکی از مهمترین آنها را میتوان گوگل پلاس دانست. فضای این برنامه مشابه فیسبوک بوده و کاربران زیادی در آن عضو هستند. این شرکت سعی کرده با استفاده از روشهایی خاص امنیت را در این فضا ایجاد نماید و بر اساس شواهد موجود تا حد زیادی نیز موفق عمل کرده است. یکی از خبرهایی که امروز در جهان سر و صدا به پا کرد مربوط به حذف نسخه Telegram X از App Store بود، البته این مشکل مدتی قبل نیز برای نسخه اصلی تلگرام ایجاد شد و مسئول تلگرام پس از مدت کوتاهی اعلام کرد که مشکلی وجود داشته و به زودی رفع خواهد شد. برنامه تلگرام ظرف مدت کوتاهی در App Store قرار گرفت اما دلیل اینکار هفته بعد به وسیله مدیران اپل اعلام شد، هم اکنون نیز برای دومین بار متوالی نسخه جدید تلگرام یا همان Telegram X از دسترس خارج شده است، عدهای گمانهزنی کردهاند که امکان دارد این نسخه هک شده باشد، این موضوع دور از انتظار نیست زیرا نسخه آن آزمایشی بوده است. از این خبر به خوبی میتوان متوجه شد که مراکز ارائهدهنده برنامهها همانند Google Play و App Store که به ترتیب از اندروید و i.o.s پشتیبانی میکنند هم خود را مسئول میدانند.
شناسایی بیش از 700 هزار برنامه مخرب
مدیر بخش گوگلپلی اعلام کرد که در سال 2017 بیش از 700 هزار برنامه مخرب را شناسایی و در کنار آن 100 هزار توسعهدهنده را نیز ممنوعالکار کردهاند. به تازگی شرکت گوگل برنامههای امنیتی را طراحی کرده که به وسیله آن میتواند آمار فوق را افزایش دهد و محیطی امن برای کاربران اندروید فراهم آورد، حقیقتا میتوان شرکت گوگل را یکی از بزرگترین فعالان حوزه فناوری و تکنولوژی در سطح جهان به حساب آورد. در سطح جهان شرکتها و سازمانهایی موفق شدهاند تا در زمینه ایجاد امنیت سایبری تلاش زیادی نمایند، این موضوع باید به خوبی درک شود که مجرمان سایبری بیکار ننشستهاند و همواره به دنبال کوچکترین روزنههای نفوذ هستند تا بتوانند آسیبهای بزرگی را بر اعتبار یک شرکت وارد نمایند.
منبع : http://www.zigil.ir/