Google Play و شناسایی بیش از 700 هزار برنامه خطرآفرین
شرکت گوگل در حال گسترده کردن فعالیتهای خود بوده و در سالیان گذشته نیز توانسته بسیار موفق عمل کند. در حقیقت گوگل صرفا به نام یک موتور جست و جو در ذهن افراد جای نداشته بلکه در عرصههای مختلفی همچون طراحی پیامرسانهای قدرتمند و حتی ساخت گوشی هوشمند نیز دیده شده و جالب آنکه در تمامی موارد بسیار موفق عمل کرده است. شرکت گوگل همواره بر این باور است یا وارد کاری نشود و یا در صورتی که آن را بر عهده بگیرد به شکلی درست و با پشتکاری بالا به نتیجه برساند، نمونههای زیادی در این رابطه وجود دارد که در ادامه برایتان بازگو خواهیم کرد. در این مقاله قصد داریم Google Play را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم.
Google Play و بررسی آن
Google Play یکی از سایتهای گوگل بوده که در آن توسعهدهندگان سیستمعامل اندروید قادرند تا برنامه و بازیهای خودشان را در معرض استفاده دیگران قرار دهند، البته برخی از آنها پولی بوده و از طریق درگاه شرکت گوگل قابل پرداخت است. سالیانه تعداد زیادی توسعهدهنده به این جمع اضافه شده و درآمدهای بسیاری را نیز به دست میآورند.
پیش از آنکه بخواهیم به شکلی دقیق Google Play را مورد بررسی قرار دهیم لازم است مسائلی را بدانید زیرا در نهایت میتوانیم به هوش بالای شرکت گوگل و سیاستهایشان دست یابیم. با توسعه تکنولوژی و فناوری شرکتهای زیادی در زمینه ساخت گوشیهای هوشمند وارد عمل شدند و توانستند محصولات خوبی را نیز ارائه دهند.
روی کار آمدن سیستمعامل اندروید
تمامی گوشیهای ساخته شده مسلما برای اجرا نیازمند یک رابط نرمافزاری بودند و گوگل موفق شد تا سیستمعامل اندروید را وارد این کار نماید، البته در آن زمان اپل نیز سیستمعامل اختصاصی خود به نام i.o.s را راهاندازی کرده و ویندوزفون هم با گذشت مدت زمان اندکی در گوشیهای شرکت نوکیا مشاهده شد. هر چه زمان گذشت ما شاهد پیشرفت اندروید بودیم زیرا از یک رابط کاربری بسیار آسان پشتیبانی میکرد و کاربران نیز همین را میخواهند، البته i.o.s برای طرفداران اپل دارای جایگاه ویژهای است اما منظور ما جامعه آماری جهانی میباشد.
علاقه شرکتهای گوناگون به سیستمعامل اندروید
شرکت گوگل هم اکنون موفق شد تا نسخهای جدید از سیستمعامل اندروید به نام Android Oreo را روانه بازار کرده و برای ترویج آن نیز از راهکارهای بسیار زیادی نیز بهره گرفته است. بر اساس آمارهای منتشر شده بیش از 2 میلیارد از گوشیهای هوشمند جهان دارای سیستمعامل اندروید میباشند. همانطور که میدانید شرکت نوکیا مدتی است که قرارداد خود را با مایکروسافت به پایان رساند و هم اکنون با شرکت HMD Global قراردادی را بسته و تمامی مراحل تحقیق و توسعه گوشیهای خود را به آن واگذار کرده است، البته HMD Global نیز به خوبی موفق شده در مدتی کوتاه نام نوکیا را بر سر زبانها جاری نماید. اما لابد با خودتان خواهید گفت که نوکیا چه ربطی به گوگل و اندروید دارد، ربطش آن است که HMD Global دارای روابطی نزدیک با گوگل بوده و بنا بر همکاریهایشان در تمامی محصولات نوکیا آخرین نسخه سیستمعامل اندروید را راهاندازی خواهند کرد و این مسئله در ترویج اندروید برای گوگل بسیار سودآور خواهد بود. هنگامی که شرکت گوگل علاقه کاربران به این فضا را دید در صدد طراحی و توسعه فضایی جهت دریافت برنامه و بازیهای آن بر آمد تا بدین وسیله بتواند جهت توسعه هر چه بیشتر و بهتر اندروید برآید. Google Play در سال 2008 راهاندازی و با رشد بسیار بیسابقهای نیز روبهرو شد، توسعهدهندگان زیادی از سرتاسر جهان قادرند تا از آن استفاده کرده و کسب درآمد نمایند، در همین راستا حتی شرکتهای بزرگی نیز به جهان معرفی شدند. همراهان مجله اینترنتی زیگیل حتما استحضار دارید که در هر زمینهای از فعالیتهای اینترنتی سودجویان و کلاهبردارانی وجود دارند که با استفاده از چنین فضاهای بزرگی اقدام به جلب اعتماد مخاطبین کرده و مشکلاتی را به وجود میآورند.
شناسایی 700000 برنامه خطرآفرین
بر اساس یکی از تازهترین خبرهای انتشار یافته توسط شرکت گوگل مشخص شده است که این شرکت در سال 2017 توانست تعداد 700000 برنامه خطرآفرین را شناسایی و نابود کرده و در کنار آن نیز 100000 توسعهدهنده را به طور کلی از کار کردن در این فضا محروم نماید. این کار و اقدامات بایستی با جدیت بیشتری صورت گیرد زیرا گوگل به خوبی این موضوع را میداند که اگر لحظهای بیکار بنشیند مسلما Google Play از اعتبار ساقط خواهد شد، با اطلاعاتی که در اختیارتان گذاشتهایم به خوبی خواهید دانست که شکست Google Play حتی ممکن است خسارات زیانباری را بر سیستمعامل اندروید داشته باشد. البته این قبیل تلاشها از مدتها قبل وجود داشته و اینطور که پیداست اقدامات صورت گرفته در سال 2017 به میزان 70 درصد بیشتر از اقدامات سال 2016 بوده است. Andrew Ahn مدیر بخش محصولات Google Play اظهار داشته که ما اقدامات بسیار خوبی را در زمینه حذف برنامههای مخرب داشتهایم و علاوه بر آن توانستیم تا با راهاندازی سیستمهای قدرتمند بسیاری از برنامهها را قبل از انتشار شناسایی و کارهای پیشگیرانه را انجام دهیم. شرکت گوگل با قدرت تمام موفق شد 99 درصد از برنامههای مخرب را قبل از حتی یک نصب شناسایی و حذف نماید و به دنبال آن توسعهدهنده را نیز از تمامی فعالیتها محروم کند. کسانی که در این زمینه فعالیت دارند ممکن است با خود بگویند که مسلما توسعهدهندگان با تغییر نام بار دیگر به Google Play وارد خواهند شد اما باید گفت که شرکت گوگل با ایجاد یک سیستم میتواند جلوی چنین کاری را بگیرد، اینطور که پیداست تا حد زیادی نیز موفق عمل کرده است.
شناسایی تعداد زیادی از برنامههای جعلی
خبرها و آمارهای دیگری نیز در رابطه با موفقیتهای گوگل در Google Play موجود است، به عنوان مثال یکی از آمارهای منتشر شده بیانگر آن است که این شرکت توانسته بیش از 250000 از 1 میلیون برنامههای جعلی موجود را در سال 2017 به طور کلی از بین ببرد و این یک پیشرفت بسیار عالی به حساب میآید. موارد حذف شده را میتوان برنامه و بازیهایی دانست که دارای محتوای نامناسب از نظر اخلاقی و حتی خشونتهای نامتعارف بودهاند. برنامههای مخرب یا PHA بدافزارهایی هستند که در صورت ورود به دستگاه میتوانند مشکلات زیادی را ایجاد نمایند. شرکت گوگل موفق شد تا با راهاندازی Google Play Pretect در سال 2017 به میزان 50 درصد چنین مشکلاتی را کاهش دهد و قطعا در آینده اتفاقات بسیار بهتری خواهد اُفتاد.
منبع: http://www.zigil.ir/