پورتال خبری, تفریحی, سبک زندگی, روانشناسی, سلامت, اخبار روز

گریپ فروت چه میوه ای است و خاصیت آن چیست؟

0

میوه گریپ فروت موجب تحریک اشتها می شود و به عنوان مقوی هاضمه، ضد عفونی کننده و مدرکاربرد دارد. همچنین به عنوان یک مکمل غذایی در بیماران مبتلا به کاهش پتاسیم خون مصرف می شود. مقادیر زیاد پکتین (فیبر محلول در آب) میوه این گیاه به کاهش کلسترول خون کمک میکند. مطالعات اخیر نشان داده، این گیاه حاوی ترکیباتی است که در پیشگیری از بیماریها نقش دارند. گریپ فروت های صورتی و قرمز که حاوی مقادیر زیادی لیکوپن هستند دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند و احتمالاً در کاهش بروز سرطان پروستات مؤثر هستند. اسید فنلیک موجود دراین گیاه موجب مهار تشکیل نیتروزآمینهای سرطان زا می شود. لیمونوییدها و ترپن ها تولید آنزیمهایی که نقش محافظتی در بروز سرطان دارند را افزایش میدهند. بیوفلاونوییدها نیز عملکرد هورمون های محرک رشد تومور را مهار می کنند.

گریپ فروت

مصرف روزانه گریپ فروت چه فوایدی دارد؟

القای تجمع گلبولهای قرمز و کاهش هماتوکریت در ۳۶ فردی که هر روز یک گریپ فروت مصرف می کردند، گزارش شده است. برخی از بیماران مبتلا به آرتریت روماتویید، لوپوس و سایر بیماری های التهابی مصرف روزانه گریپ فروت را در کاهش علایم خود مؤثر میدانند که این مسئله ممکن است مربوط به مهار پروستاگلاندین ها به وسیله ترکیبات آن باشد. میوه گریپ فروت در درمان ورقه ورقه شدن پوست مفید بوده و درفرمولاسیون انواع کرم و لوسیون کاربرد دارد.

فواید گریپ فروت چیست؟

گریپ فروت

مصرف مركبات به سبب  ويتامين «ث» که دارند براي پيشگيري از سرماخوردگي مفیدند. گريپ فروت نيز براي سرما خوردگي خوب است و در فصل زمستان کاربرد بسیاری دارد. اين ميوه آنتي اكسيدان و ليكوپن دارد، ولي مصرف آن به همراه برخي داروها (داروهاي ضد تشنج، ضد افسردگي و بي نظمي ضربان قلب) تداخل ایجاد میکند. آب گريپ فروت بر آنزيمهاي خاصي كه اين داروها در روده و كبد تجزيه مي كنند تأثير گذار است و عوارض دارویی به وجود میاورد.از مواد مفید دیگر موجود در گریپ فروت، می‌توان از اسیدفنولیک نام برد که مانع تشکیل نیتروزامین، مواد سرطان‌زا، بالیموندیدترپن و مونوترپن می‌شود. ماده مذکور موجب تولید آنزیم‌‌هایی که در جلوگیری از پیدایش سرطان اثر دارند می شود بیوفلاونوییدها نیز مواد موجود در گریپفروت هستند که از عملکرد هورمون‌‌هایی که باعث رشد غده (تومور) می‌شود، جلوگیری می‌کنند.

اثر آب گریپ فروت

گریپ فروت

مصرف یک یا نصف لیوان آب گریپ فروت به شکل فزایندهای موجب افزایش جذب و یا کاهش متابولیسم (غیرفعال شده) بسیاری از داروهایی که بطور معمول و به صورت خوراکی مصرف می شوند، میگردد. تداخل مابین آب گریپ فروت و برخی از داروها تحت عنوان اثر آب گریپ فروت نامیده می شود. نتیجه این تداخل، ورود مقادیر بیشتری از داروها به جریان خون و افزایش آثار درمانی یا سمیت آن داروها است.

داروهایی که با گریپ فروت تداخل دارند

متابولیسم داروهایی که با آب گریپ فروت تداخلی دارند، به صورت متابوليسم اکسیداتیو سیتوکروم CYP) P450) درديواره روده و يا کبد است. بیوفلاونوییدهای موجود در گریپفروت به واسطه اتصال با ایزوآنزیمهای سیتوکروم P450 به عنوان سوبسترا موجب آسیب متابولیسم حاصل از عبور اول سایر دادهها می شود. آب گریپفروت با بنزودیازپینها (میدازولام، تریازولام، دیازپام)، مسدودکننده های کانال کلسیم (نیفدیپین، دیلتیازم، فلودیپین)، مهار کنندههای HMG-CoA ردوکتاز (لوستاتین، سیمو استاتین، آتروواستاتین)، تضعیف کننده های سیستم ایمنی (سیکلوسپورین، تاکرولیموس) و برخی دیگر از داروها(مثل کلومی پرامین، کاربامازپین و…) ممکن است تداخل داشته باشد

 منبع: http://www.zigil.ir

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.